Денят Х е ясен: Porsche Taycan идва на 4 септември

Ти и Тя

След месеци на подгряващи снимки, турнета, видео материали и тестове, след години на разработки и изпипване, най-революционното Porsche е готово за премиерата си. Първата изцяло електрическа кола на легендарната марка от Щутгарт ще бъде официално представена на 4 септември от 16:00 ч. българско време.

Над 30 000 души от всички континенти вече са поръчали Taycan, така че е нормално премиерата да се осъществи едновременно на различни места. Това ще стане в Германия, Канада и Китай.

Все още не знаем всички подробности по задвижването на Taycan, но не са малко нещата, които Porsche разкри. Базовият Taycan ще идва само със задно предаване и два варианта на мощността – 325 и 380 к. с., захранвани от 80-киловатчасова батерия. Taycan 4S ще има по-голяма 96-киловатчасова батерия, двойно предаване и мощности от 435 и 490 к. с.

Върховият Taycan Turbo с два електромотора ще предлага над 600 к. с. и 880 Нм (1000 Нм при бууст). На по-късен етап ще има Taycan Turbo S с около 730 к. с., както и олекотен Taycan GTS.

Повече подробности и снимки на колата без камуфлажи: на 4 септември!

Мъжката зона