Да мастурбираш пред половинката си

Лайфстайл

Мастурбацията по двойки е начин за подобряване на сексуалния живот. Поне това твърди Доун Майкъл, клиничен сексолог от САЩ. Според нея хората, които мастурбират пред партньора си, водят по-вълнуващ и по-пълноценен сексуален живот.

Причината според Доун Майкъл е фактът, че човек най-добре познава собственото си тяло. Какво те възбужда и как достигаш до оргазъм – това са неща, които всеки сам знае най-добре за себе си. Развитието на това знание, казва Майкъл, прави сексуалния живот по-вълнуващ и за двамата партньори. А визуалната стимулация е просто бонус.

Доун работи и като брачен консултант. Една от задачите, които тя дава на двойките, които я посещават, е точно такава – да се гледат един друг, докато мастурбират. След това трябва да ѝ разказват за преживяването.

Както може да се очаква, първоначално двойките са се чувствали неловко, но след малко практика започнали да се отпускат и да виждат еротичния потенциал на упражнението. Ясно е, че всеки мъж намира за възбуждаща гледката на жена, която сама се докосва; интересно е обаче, че тази ситуация е възбуждаща и за жената поради усещането, че онова, което прави, е секси.

Друга полза на упражнението намирали двойки, при които за жената е трудно да достигне до оргазъм. В тези случаи мастурбацията пред партньора позволява на жената да даде визуален урок за това какво ѝ помага да свърши. Това от своя страна не само подобрява сексуалния живот на двойката, но и увеличава интимността и доверието между двамата партньори.

Според Доун Майкъл мастурбацията пред партньора може да бъде полезна и за мъжете, тъй като може да спомогне за справяне с проблеми като еректилна дисфункция, стрес и преждевременна еякулация.

Мъжката зона