ЦСКА във втория кръг на Лига Европа

Лайфстайл

ЦСКА се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа късно снощи. Червените завършиха 0:0 при гостуването си в Черна Гора срещу Титоград и с общ резултат 4:0 българите продължават напред.

Това със сигурност е добра новина за всички, които обичат не само ЦСКА, но и българския клубен футбол. Макар и нещата да бяха предрешени още след първия мач в София, снощната среща трябваше да се изиграе.

Двубоят във вторник вечер на градския стадион в столицата Подгорица определено беше скучен. Сякаш и двата отбора знаеха съдбата си. ЦСКА игра без особено настроение, докато домакините бяха примирени, че европейското им участие приключва рано-рано.

Не можем да си вадим каквито и да е заключения от снощния мач. Заключенията ще ги вадим тепърва, защото сега идва по-трудното за тима и треньорския щаб. Следващото препятствие се казва хърватският Осиек, а там със сигурност ще бъде по-трудно.

ЦСКА има още какво да подобрява. Новите попълнения със сигурност ще се нуждаят от време, но моят съвет е да се гледа по-скромно, повече работа и по-малко приказки. И това важи за всички български отбори, защото толкова сме затънали, че само едно добро представяне в Европа от всички може да вдигне поне малко реномето на българския футбол.

Делян (Дидо) Калинков е запален футболен фен, член на българските фен клубове на отборите Нюкасъл и Рома. Обича киното, музиката, историята и литературата. С диплома по Публична администрация в Софийския университет, сега Дидо учи магистратура по спортна журналистика.

Мъжката зона