„Covid-19: Светът в опасност“ с нов и различен прочит на пандемията

Man’s World

Светът е изправен пред множество нови предизвикателства в условията на пандемията от коронавирус, а интересът към темата не стихва.

Съвсем нов и различен прочит на ситуацията дава филмът „Covid-19: Светът в опасност“, чиято премиера очакваме по Discovery и в България съвсем скоро. Ще видим историите на хора от Китай, Италия, Великобритания, САЩ, Еквадор и Индия, чийто живот се е променил по необичаен начин заради широкото разпространение на заразата.

Продукцията представлява истински интерес за зрителите – авторите са изследвали множество редки и необичайни документи и фотографии.

Проектът е дело на специалисти от водещата програма за журналистически разследвания „Superwizjer“ в Полша и е заснет при изключително необичайна ситуация – по време на глобалната изолация, възникнала вследствие на пандемията.

Филмът е реализиран благодарение на екип от репортери със съдействието на журналисти от няколко страни, а сюжетите разкриват невиждани досега измерения на пандемията.

„Това е една наистина изключителна продукция. Тя е реализирана след редица трудности и предизвикателства от страна на целия екип на „Superwizjer“, както и на други журналисти. Целият материал е създаден от дистанция в условията на изолация. Този филм води зрителите на обиколка по света при екстремни условия и представя изключителни събития. Гледал съм много филми за коронавируса, но смятам, че този е по-различен от всички останали“, споделя Ярослав Ябржик, съавтор и продуцент на филма„Covid-19: Светът в опасност“.

Премиерата на филма е излъчена за първи път в Полша на 28 юни по канал TVN. За представянето той е бил разделен на 2 части, а по-късно при повторение материалът е излъчен без прекъсване.

„Covid-19: Светът в опасност“ е вторият пълнометражен документален филм, в който репортерите от „Superwizjer“ се изправят пред пандемията. Първият, озаглавен „Мръсна зона. Коронавирус в Полша“, разкрива истории от работата и живота на хората, които са на първа линия в битката със заразата. Премиерният епизод на филма, излъчен на 3 юни по TVN, е гледан от 1.1 милиона зрители.

Мъжката зона
Добави коментар