Часовник за 350 долара се оказа с цена от над половин милион

Ти и Тя

Пенсиониран военен от САЩ получи страхотна новина, след като се оказа, че притежава много ценен часовник, без въобще да подозира, пише „Daily Mail“. Мъжът занесъл часовника за оценка от специалисти на телевизионно шоу, което обикаля Съединените щати и оглежда антикварни предмети.

Пенсионираният войник от военновъздушните сили купил часовника за 345,97 долара през 70-те години и така и не го носил. За негова изненада експертите му казали, че моделът на Rolex, който притежава, ще струва между 500 000 и 700 000 долара, ако бъде разигран на търг.

„Не мисля че на света има друг часовник от този модел в толкова добро състояние“, казал оценителя на пенсионера.

Мъжът купил ценния часовник, докато бойната му част била разположена в Тайланд. Той не разбирал нищо от часовници, но видял, че пилотите на граждански полети носят Rolex и решил, че сигурно е уважавана марка.

Той купил часовника, чийто точен модел е Rolex Oyster Cosmograph Reference 6263. Нямал представа, че този модел е същият, като носения от холивудската звезда Пол Нюман във филма от 1969 г. „Winning“, което го направило любим за колекционерите на часовници.

Мъжката зона