Британци доказаха ползите от риболова

Лайфстайл

Британски специалисти доказаха благотворните ефекти от риболовната терапия при военни ветерани, страдащи от посттравматично стресово разстройство, пише в. „Metro“.

Психолозите д-р Марк Уийлър и д-р Ник Купър проведоха експерименти, с които доказаха, че риболовното хоби може значително да намали симптомите на посттравматичния стрес. Преди да започнат тестовете, те случайно се натъкнали на идеята за новата терапия. Ветерани с психически проблеми им сподели колко по-добре се чувстват психически, след като отидат за риба.

Уийлър бързо организирал група свои пациенти, за да проследи какви могат да бъдат възможните ползи от споменатото хоби. Оказало се, че излетите за риба намаляват с 30 процента посттравматичните симптоми. Някои от пациентите споделили, че напускали дома си за пръв път от години, благодарение на новия проект. Клиничните прегледи след терапията на включените в програмата показали твърде насърчаващи резултати.

Доктор Уийлър подготвя научна статия, в която ще оповести всички резултати от новата терапия, която той желае да популяризира сред медицинското съсловие.

Мъжката зона