Bosch и Mercedes-Benz започнаха тестове за автоматизирани автомобили

Лайфстайл

Съвместният проект на Bosch и Mercedes-Benz за разработване на автоматизиран градски транспорт вече навлезе в нов етап. Пилотният проект за градски превоз с автоматизирани автомобили Mercedes-Benz S-класа, базиран на приложение, вече стартира в град Сан Хосе в Силициевата долина.

Наблюдавани от шофьор за безопасност, самоуправляващите се автомобили пътуват между Уест Сан Хосе и центъра на града, по главните транспортни артерии улица Сан Карлос и булевард Стивънс Крийк. Първоначално услугата ще бъде достъпна за избрана група потребители. Те ще използват приложение, разработено от Daimler Mobility AG, за да резервират пътуване с автоматизираните автомобили от S-класа, които ще ги вземат от определена точка и ще ги извозват до дестинацията им.

Bosch и Mercedes-Benz се надяват, че тестовите пътувания ще предоставят ценни идеи за по-нататъшното развитие на тяхната система за автоматизирано шофиране от ниво 4/5 на SAE. Партньорите очакват да получат и нова информация как автономните автомобили могат да бъдат интегрирани в система за интермодална мобилност, която включва и обществения транспорт и споделянето на автомобили.

В средата на 2017 г. Сан Хосе беше първият град в САЩ, който покани частни компании да проведат полеви тестове за автоматизирано шофиране и да анализират нарастващите предизвикателства в движението по пътищата. Особено в натоварения градски трафик, самоуправляващите се автомобили с постоянен 360-градусов сензорен мониторинг на обкръжаващата обстановка имат потенциал да повишат безопасността, а плавният им стил на шофиране може да облекчи трафика.

Мъжката зона