Бобовите храни помагат срещу сърдечносъдови болести

Ти и Тя

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет.

Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, влияещи неблагоприятно върху кръвоносните съдове, съобщава Food News, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.

Авторите му от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.

Варивата също така спомагат за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.

Според специалистите бобът, например, е здравословна алтернатива на макароните и картофите.

Мъжката зона