Българският футбол спира за месец

Man’s World

Българският футболен съюз реши да спре провеждането на официални футболни срещи в продължение на един месец толкова, колкото ще бъде и извънредното положение в нашата страна.

Решението беше взето на спешна среща, която се проведе в централната в „Бояна“. На сбирката присъстваха членовете на Изпълкома, които единодушно гласуваха за промените заради разпространилия се коронавирус Ковид-19 у нас.

Ето какво пише в официалното съобщение на БФС:

Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.

Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната“, пишат от футболната централа.

Мъжката зона