България на европейската волейболна сцена

Ти и Тя

След доброто представяне на волейболните националки е време и мъжете да стъпят на европейската сцена. Европейското първенство по волейбол за мъже се задава. Близо месец след злополучната за нас олимпийска квалификация сега България трябва да покаже, че има място сред най-добрите отбори на континента.

Със сигурност лъвовете могат да се намесят в битката за медалите, но трябва да се гледа мач за мач и да се върви стъпка по стъпка. Групата ни е лесна и програмата е добре направена. Напълно реални са шансовете за излизане от групата и класиране за директните елиминации.

Европейското първенство ще се проведе от 12 до 29 септември. Домакини на шампионата са Франция, Холандия, Белгия и Словения. Финалната четворка ще се играе в Париж, а мачовете на България от груповата фаза ще бъдат изиграни в Монпелие.

Ето и пълната програма по дни и часове. Двубоите на българите ще бъдат предавани пряко по БНТ1 и БНТ3:

  • 12 септември, четвъртък, 15.15, България – Гърция;
  • 13 септември, петък, 18.15, България – Румъния;
  • 14 септември, събота, 21.45, Португалия – България.

Последните два мача от групата изглеждат най-сериозни:

  • 16 септември, понеделник, 21.45, Франция – България;
  • 17 септември, вторник, 20.30, България – Италия.

Можем единствено да пожелаем успех на България. И дано, след доброто представяне на жените, и мъжете покажат един добър волейбол и донесат радост на нацията ни.

Делян (Дидо) Калинков е запален футболен фен, член на българските фен клубове на отборите Нюкасъл и Рома. Обича киното, музиката, историята и литературата. С диплома по Публична администрация в Софийския университет, сега Дидо учи магистратура по спортна журналистика.

Мъжката зона