Битката за електрическия пазар на пътя

Man’s World

След грандиозния скандал с дизеловите емисии Volkswagen разработва своя концепция за електрически автомобили. По този начин влиза в директна конкуренция с Tesla и ще се опита да задържи позициите си на европейския пазар, а и не само.

Моделът ще бъде базиран на съществуващата I. D. серия. Наречен е MEB – модулна матрица за електрическо движение. Цената му ще е около 18 000 евро или с около 30% по-ниска от тази на Tesla Model 3. За целта от Volkswagen планират да преоборудват три от заводите си и да писнат 200 000 автомобила от новия модел.

Новата технология в производството ще доведе до уволнението на над 10 000 служители, заради по-високата ефективност на процеса. Към това допринася и фактът, че батериите ще се внасят отвън. За тях от компанията са се договорили с южнокорейския производител SK Innovation. Ford също ще участват в това начинание.

Още не е ясно кога ще имаме възможност да се доберем до повече подробности за електрическите модели, които планират от Volkswagen. Има слухове, че това може да се случи през 2020 г. Стои и въпросът какво ще бъде качеството, което ще се предлага за тази цена, а то директно рефлектира върху пробега на автомобилите.

Мъжката зона