Бил Гейтс: Пандемията от Ковид-19 ще продължи поне до 2022 г

Man’s World

През 2021 г. при глобален подход показателите за разпространение на коронавируса трябва да бъдат намалени.

Пандемията от Ковид-19 ще приключи в най-добрия случай през 2022 г., смята основателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс.

В интервю за Fox News той заяви, че ако поставянето на ваксина бъде одобрено в началото на 2021 г., ситуацията в САЩ ще започне да се нормализира до следващото лято.

За пълно възстановяване ще може да се говори към края на следващата година, стига Съединените щати да помагат и на други държави.

„Епидемията в най-добрия случай ще завърши вероятно през 2022 г. Въпреки това, през 2021 г., с глобален подход, трябва да намалим нивата на [разпространение на инфекцията]. Слава Богу, технологиите за разработване на ваксини вече бяха на разположение, финансирането беше осигурено и компаниите предоставиха най-добрите си специалисти. Така че съм оптимист, че това няма да продължи вечно”, отбеляза Гейтс.

Според него нивото на ваксинация в света по време на пандемията е спаднало с 14%, „унищожавайки напредъка, постигнат през последните 20 години„. Той изрази разочарованието си, че САЩ „не успяха да се докажат, че помагат за набавянето на ваксини за развиващите се страни“.

Мъжката зона