БФС обединява сили с феновете в борбата с дискриминацията в спорта

Любопитно

Футболът е игра, равна за всички, независимо от тяхната раса, пол или религия. С това послание Българският футболен съюз представи „The Scarf of Respect“ – фенски шал, средствата от чиято продажба ще отидат за борбата с дискриминацията в любимия спорт.

Създаването на този благотворителен продукт е част от редица стъпки, които БФС ще предприеме като реакция срещу случилото се по време на Европейската квалификация между България и Англия на 14 октомври.

Традиционно футболните шалове показват принадлежността към определен клуб – „The Scarf of Respect“ показва любовта към играта, равна за всички. Шалът е вдъхновен от цветовете на българското знаме, но посланието е универсално – във футбола няма място за дискриминация от какъвто и да е характер.

„The Scarf of Respect“ беше представен с фотосесия, в която се включиха капитанът на националния отбор Ивелин Попов, нападателите Марселиньо и Божидар Краев, вратарката на женския национален отбор Виктория Димова, футболисти от юношеския тим, фенове и служители от Национална футболна база “Бояна”.

Мъжката зона