Бащите говорят!

Ти и Тя

Как разбираме ролята си в семейството и в живота на децата? Кога „татко“ се превръща в най-важната дума за един мъж? По време на първата семейна конференция „Бащите говорят!“ родители с изключителни истории ще разказват, дискутират и споделят, за да разкрият заедно със своята публика какво означава думата „бащинство“ в истинския живот, изпълнен с несигурност и предизвикателства.

Конференция за цялото семейство, „Бащите говорят!“ е част от националната кампания „Да бъдеш баща“, която вече няколко години поддържа разговора за най-трудната професия – родителството, и в частност – бащинството.

Специалното събитие, организирано от фондация „Асоциация Анимус“, ще се проведе на 20 април в Сити Марк Арт Център с участието на някои от най-интересните и забележителни мъже и жени в България. В съботния Лазаровден популярни и признати в различни области личности ще говорят за постижението да бъдеш татко и родител всеки ден от живота си – да посрещаш хиляди детски въпроси, да предлагаш най-добрия пример от житейския си опит… и да грешиш като част от приключението, наречено семейство!

Мореплавателят, океанолог и журналист Дончо Папазов, отгледал дъщеря си Яна на яхтата, с която семейството му обиколи света, носителят на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев – баща на две момчета, шеф Таньо Шишков – баща на две близначки и едно момче, режисьорът Стефан Командарев и неговата съпруга, родители на двама тийнейджъри, Йордан Жечев – син на Тончо Жечев и баща на три момчета, две от които – също близнаци, проф. Орлин Тодоров – психоаналитик, професор и баща, политикът Цветан Цветанов – баща на три дъщери, Любомир Ноков и Магдалена Малеева, родители на три деца, Искра Ангелова – майка и подкрепяща бащата в семейството съпруга…

Участниците в конференцията „Бащите говорят!“ ще разказват и разсъждават за това какво е да бъдеш баща, но и ще поставят акцент върху здравословната среда в семейството и необходимостта от партньорство в отглеждането на децата.

Водещи на събитието ще бъдат Мария Чомарова, психоаналитик и директор на фондация „Асоциация Анимус“ и Димитър Стоянович, водещ на „Култура. БГ“ по БНТ, сценарист и автор на документални и игрални филми, последният от които – „Снимка с Юки“, разглежда родителството от различни, често противоречиви перспективи.

„Участниците в събитието имат ценен опит, който заслужава своето място в разговора за пълноценното развитие на детето. Как поддържаме комуникация с нашите деца и колко важно е прекараното време с тях са част от темите, които ще засегнем на тази своеобразна конференция. Силните истории на хората, които са герои в живота на своите деца, имат едно послание – колко значима е ролята на бащата за всяко дете“, споделя екипът на „Асоциация Анимус“.

Първата семейна конференция, посветена на бащинството – „Бащите говорят!“, ще се проведе на 20 април, събота, Лазаровден, от 10 до 14 ч. в Сити Арт Марк Център с адрес бул. “Янко Сакъзов” №30, срещу входа на парка „Заимов“.

Билети с единична цена 10 лева и комбо билети за двама с цена между 15 и 20 лева могат да бъдат закупени на касата на Сити Арт Марк Център и онлайн на cmart. info/teatr. Вход свободен за деца до 6 години.

Мъжката зона