Audi извади новото поколение S3

Man’s World

Audi току-що извади новото поколение S3. Горещият хеч (може да го поръчате и като седан) идва в ролята на най-бързото Audi A3, поне до появата на RS 3.

Задвижването е поверено на 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с 310 к. с. и 400 Нм, който – благодарение на 7-степенен автоматик S tronic – ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч.

Колата е по-близо до асфалта с 15 мм спрямо стандартното A3, може да се поръча и спортно окачване S Sport, което не променя тази височина, но осигурява повече твърдост. Спирачките също са съобразени с нарасналите възможности за ластици.

Дизайнът е близък до този на стандартните A3, но огромната предна решетка определено прави силно впечатление. Затъмнените задни светлини, чаровния дифузьор и четирите ауспухови накрайника допълват дизайнерските елементи, с които Audi се извинява, че ви взима 46 хиляди евро за компактна кола.

О, щяхме да забравим джантите – стандартно те са 18-инчови, но срещу доплащане се предлагат и стилните 19-ки от снимките.

Мъжката зона