Арнолд Шварценегер и неговата перфектна домашна тренировка

Man’s World

В продължителната изолация мъжете се оказаха в извънредно положение, ограничаващо достъпа им до така любимите фитнес зали. Известни и не чак толкова известни хора се втурнаха да дават полезни и не чак толкова полезни съвети за справяне със ситуацията.

Спестяваме ви безкрайното лутане из интернет и смятаме, че що се отнася до здравето и тялото ви, трябва да се обръщате към професионалистите. И ви представяме възможно най-добрия. Той става “Мистър Вселена” само на 20 години, печелил е седем пъти титлата “Мистър Олимпия” и то без тренировки в скъпи фитнес салони и всевъзможни добавки.

Арнолд Шварценегер споделя множество публикации в Instagram за нуждата от дистанция и изолация в този момент. Напомня на последователите си колко е важно да си останат вкъщи, но и да не спират да се грижат за тонуса и тялото си.

“В тази криза има много неща, които не можем да контролираме, така че трябва да се съсредоточим върху нещата, които можем да контролираме. Можем да тренираме и без фитнес. Упражненията със собствена тежест са най-старият метод в света. Гладиаторите и викингите не са разполагали с модерни уреди. Аз започнах своето фитнес пътешествие, използвайки клоните на дърво край езеро в Австрия.”

Това е и перфектната фитнес тренировка на Арнолд Шварценегер в домашни условия:

Лицеви опори
25 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Кофички между столове
20 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Набирания между столове
30 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Коремни преси
30 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Повдигане на крака със свити колене
25 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Туистове с лост
25 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Дълбоки клекове
25 повторения за начинаещи и от 50 до 70 повторения за напреднали;

Повдигания на пръсти
25 повторения за начинаещи и 50 повторения за напреднали;

Набиране на лост
10 повторения за начинаещи и 30 повторения за напреднали.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона