Американка предлага курс по… боравене със скоростна кутия

Лайфстайл

„Ще те науча да караш с 5-степенна кутия! В днешно време много хора не знаят как, но ти можеш да се научиш. Чрез доказаната и изпробвана учебна програма, ще можеш да караш още днес!!“

С два удивителни знака в края на описанието.

Това пише американката Маги Уайт в обява във Facebook Market Place, като оригиналното ѝ заглавие гласи „Learn how to drive 5-speed/manual in 1 lesson“. Цената на обучението е 50 долара, която обаче не включва доставката от 5 долара и 50 цента.

Браво на Маги! Мисията ѝ е благородна и се надяваме мистериозните движения с дясната ръка (или с лявата, във Великобритания, Австралия, Япония и т. н.) и третия педал, да не останат само в учебниците по история.

Не ни е ясно само защо курсът обхваща ръчни кутии с 5 скорости. Дали не е свързано с цената?

Ако е така, това означава по 10 долара на предавка. Което пък повдига следващия въпрос – дали Маги не предлага и оферта за по-високо ниво, за 6-степенна кутия и цена от 60 долара?

Така обаче съществува риск американците, които искат да си купят Porsche 911 Carrera/Carrera S или Chevy Corvette с механична трансмисия да са най-прецакани, с техните 7 скорости. Това би означавало програма на обучение от 70 долара…

Мъжката зона