Амбициите ни достигат пика си на 33-годишна възраст

Man’s World

Човешките стремежи и амбиции достигат пика си на 33-годишна възраст. На този етап от живота си хората са най-твърдо решени да постигат целите си – от израстване в кариерата до поддържане на добра физическа форма и здравословен начин на живот, пише в. „Daily Express“, позовавайки се на британско проучване.

Изследването е обхванало 2000 души. Резултатите показват, че на 33 години човек най-често се стреми към увереност, високи енергийни нива и позитивна житейска нагласа. И докато на тази възраст решителността е достигнала своя пик, за мнозина мотивацията често е „битка“.

„Стремежът играе важна роля в постигането на целите ни, независимо какви са те. Разбира се, едва ли има човек, който да не желае да ги осъществи, но това не винаги е толкова лесно, колкото ни се иска. Подкрепата на околните е от съществено значение, когато се сблъскваме с трудности по пътя към постигането им. Съветът ни е хората да си поставят реалистични цели, съобразени с възможностите им“, казва д-р Навийн Пури.

Проучването разкрива, че участниците имат средно четири цели. Най-честите стремежи са към пестене на пари, здравословно хранене и поддържане на добра физическа форма. Въпреки че 85 процента от анкетираните твърдят, че са склонни да се придържат към целите си, докато не ги постигнат, приблизително същият процент споделят, че не са „напълно уверени“ в осъществяването им.

Най-честите пречки пред постигането на дадена цел са липсата на достатъчно пари, време и подкрепа, и мързелът. Допитването показва, че според 70 процента от участниците вероятността да постигнат целите си би била по-голяма, ако имат нужната подкрепа.

Какви цели гонят хората в живота си?

1. Да пестят пари
2. Да се хранят здравословно
3. Да поддържат добра физическа форма/да тренират повече
4. Да почиват повече
5. Да пият повече вода
6. Да четат повече
7. Да посетят желана ваканционна дестинация
8. Да пътешестват
9. Да бъди добри със себе си
10. Да плащат задълженията си
11. Да се справят със задача от типа „Направи си сам“/да осъществяват даден проект
12. Да прекарват повече време с децата и семейството си
13. Да пият по-малко/никакъв алкохол
14. Да консумират по-малко/никакво месо
15. Да практикуват медитация на осъзнаването
16. Да се преместят/да купят къща
17. Да учат/посещават курс
18. Да научат нов език
19. Да откажат цигарите
20. Да карат колело/да ходят пеша на работа.

Мъжката зона