Ако тя има тези „качества“ – тръгвай си веднага

Ти и Тя

Влюбени сте? Не е само за лятото и не е за утеха от стара любов?! Всичко бихте преглътнали, особено в началото на връзката. И се жертвате, правите какво ли не, уж доброволно. Харесват ви вечерите на свещи, обикалянето на магазините с часове, романтичните филми и нямате против да обсъждате цветове за новия бански. Със сигурност е така.

И все пак… минават се няколко месеца и розовите очила ще се счупят. Но тя ви е влязла под кожата и ви манипулира без да се усетите.

За да си спестите последващи главоболия, обърнете внимание на няколко възможни поведенчески типа и ако вашата дама ги притежава… по-добре си правете сметката от по-рано. И както жените бъркат, не бъркайте и вие с мисълта “тя ще се промени“. Не, няма!

1. Ако стане дума за бивши, тя никога не казва нищо хубаво за тях.

Всички са еднакви, не са я разбирали, не са се старали достатъчно, пренебрегвали са я, докато тя е правила страшно много усилия. Такъв тип жени винаги си намират нещо, което да им липсва. Никой не може да им угоди и не се достойни за нея. Ако не се получат нещата и вие ще сте в списъка с всички еднакви неудачници.

2. Наблюдавай я как се отнася с непознати…

… със случайни минувачи, касиери, сервитьори и т. н. Психолози са установили, че отношението на индивида към непознати много добре разкрива социалното му съзнание и зрелостта на мисленето. Ако се държи арогантно и неуважително спрямо обслужващ персонал, помислете си каква самооценка има за себе си и реална ли е тя. Неадекватното ѝ себевъзприемане със сигурност ще се отрази и на вас.

3. Тя определя себе си като „принцеса“.

И какво лошо има в това? Тя си е истинска принцеса – нежна, пърхаща с мигли, има мнение относно къде да обядва, поддържа се и иска да постига целите си, независимо на каква цена. Много пъти тази цена не я плаща тя, а вие. Щом имате връзка не би трябвало единият да бъде на пиедестал. Връзките се крепят на взаимност, уважение, разбиране. Не може да бъдеш подценяван и непрестанно да работиш за покриването на нечии очаквания и необходимости, за които ти не си отговорен.

4. Непрекъснато се карате.

За всичко – от каква блуза си облякъл, къде ще ходите довечера, какъв сладолед си ѝ взел… до защо преди две седмици ѝ каза онова нещо. Нормално е да има конфликти и те помагат да се заздравят отношенията. Дискутирането на предпочитания, различни възгледи и реакции помага за опознаването ви. Но както по-горе дадох няколко примера, има разлика за какво се сърди. Ако се тръшка и муси през 80% от времето, което прекарвате заедно, няма смисъл.

5. Следи с кого излизаш…

… и не е съгласна да се виждаш с приятели без нея. Жена, която не осъзнава какво е да си в мъжка компания – да си говорите за футбол, риболов, да пиете бира и да обсъждате игри – може да почерни живота ви. Всеки трябва да има лично пространство, да има свой кръг от приятели, с които да разпусне (даже и от нея). Не позволявай да ограничи контактите с момчетата до максимум, защото тя един ден може и да си тръгне, но и те, едва ли, ще ви чакат.

6. Тя никога не се извинява и не поема отговорност за грешките си.

Такива хора не могат да осъзнаят, че е възможно те да не са прави. Винаги ти ще си виновен и няма и как да я убедиш да погледне и себе си, за да види, че греши. Не си признава, че те е ядосала, само ще крещи, че си я оскърбил, макар да е заслужила. Това „качество“ е компонент за изграждане на правилна самооценка. Много жени нямат съзнанието, че проблемите се пораждат двустранно.

7. Дамата, виновна за опиянението ти, не е адаптивна към непозната среда.

Т. е. ако пропадне планът, който тя е направила, не може да действа нормално. Няма как да се планира всяка ситуация, знаем. Ако не може да вземе решение как да продължи деня си, какво остава, ако има да се реши сериозен казус. Несигурността и нерешителността не са добри показатели, защото ще се наложи ти да решаваш винаги вместо нея. Няма да ти издържат нервите. Мислете като избирате, за да си спестите няколко заплати, които ще пропилеете в пиянски нощи, породени от раздялата с неподходящата.

Това е Изабел. Изабел Углешова! Обича книгите, музиката, танците, облачното време и хубавото вино. Обича усмивките, смислените дискусии и писането. А всичко ново ѝ е любопитно.

Мъжката зона