5 съвета за по-бели зъби

Ти и Тя

Умните хора са казали, че в усмивка можеш да се влюбиш или с усмивка да накараш някого да се влюби в теб. Ето защо безупречният ѝ вид е от огромно значение.

Много от храните и напитките могат да променят цвета на зъбите ви. За щастие, за отстраняване на този проблем има много домашни и не чак толкова домашни хитринки.

Подготвили сме ви няколко от тях, а в замяна искаме просто широко да се усмихнете. 🙂

1. Избелващи продукти

Те са най-ефективни, когато зъбната повърхност е старателно почистена. Най-важната съставка в тях е водородният пероксид. Уверете се, че разполагате с време, в което продуктът да остане в контакт със зъбите ви. Избелващите пасти премахват петна от външната повърхност на зъба, затова имат краткотраен ефект. Лентите за зъби, геловете, води, комплекти също са популярни. Използването им зависи от марката и вида, така че четете инструкциите.

2. Хрупкави плодове и зеленчуци

Твърдите плодове и зеленчуци като ябълки и моркови, са страхотен начин за отстраняване на излишната храна в устата, за премахване на бактериите, за почистването на петната по зъбите и повторната им поява.

3. Сода за хляб

Содата е едно от най-разпространените и най-евтините средства за почистване и избелване на зъбите. Смесете я с пастата си за зъби и използвайте получената смес 1-2 пъти в седмицата. Не ви препоръчваме да прекалявате с употребата на сода, защото може да нарушите естествения емайл на зъбите си.

4. Активен въглен

Напоследък активният въглен добива все по-огромна популярност и се намества убедително сред най-ефективните методи за избелване на зъбите. Той съдържа мощен химикал, който прави усмивката перлена. Отново може да го смесите с пастата си за зъби и да използвате 1-2 пъти в деня.

5. Куркума

Тази мощна билка помага за хиляди неща, сред които е и красивата усмивка. Натопете четката си за зъби в куркума на прах, нанесете върху зъбите и изчакайте няколко минути. Изплакнете и измийте с обикновена паста за зъби. Избелващите свойства на куркумата спомагат както за бели зъби, така и за здрави венци и зъби.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона