5 от най-добрите родни дестинации за лятото

Ти и Тя

Лятото е в разгара си, а вие все още не сте решили къде да го прекарате? Или пък търсите идеи как да допълните почивката си, а може би къде да я продължите… Ето 5 предложения как да си починете добре и да опознаете България.

Родопите

Да, не е морето, но повярвайте никак не му отстъпва. Високи, величествени планини, оставят ви без дъх и ви изпълват с възхищение. В което и населено място да отидете, няма да съжалите. Ако се качите на теснолинейката от Септември за Добринище ще се насладите на нещо уникално, а спомените ви ще останат за цял живот.

Варна

О, да. Признавам, малко съм пристрастна, много красив и спокоен град (добре де, по-спокоен от София). Говори се, че морето на север е по-чисто, макар и според мен това твърдение да варира в зависимост от някои фактори. Наскоро пък построиха Исторически парк, съвсем близо до града, където може да се потопите в страхотна атмосфера от редки артефакти и древни реликви.

Долината на розите

Поемете ли по подбалканския път, магическо пътешествие ви очаква. Най-патриотичният край на България очарова със смесица от красива природа в полите на Стара планина и Средна гора, страхотни исторически и културни комплекси и интересни атракции. Край село Столетово има цели две ферма за щрауси и етнографски комплекс Дамасцена. Няма да ви се тръгва, гаранция.

Мелник

Отново не е на морето, да. Дори е в другия край на България, но е съвсем близо по удовлетворение. Всъщност винаги е удоволствие да посетиш този красив град. Но през лятото е особено приятно. Най-малкият град в България си има собствени пирамиди, възрожденска атмосфера и планински дух, на който могат да завидят и най-видните селца в Алпите.

Но не русенската, а морската. Всъщност доста се колебаех между нея и Созопол, и двете не са за пропускане. Но за старият град и романтичната атмосфера на Созопол са изписани много страници, а Бяла също заслужава да бъде популяризирана. За разлика от русенския си адаш, морското градче на север от Варна е доста по-неизвестно, но плажовете му са като от приказка. Спокойно, сгушено до Белите скали, това градче очарова с липсата на много комерсиалност. Има си и летен театър, красиви плажове, старо селище и късноантична крепост. За любителите на историята и морските приключение е доста интересна идея.

Цветина е запален фен на анимационните герои и в свободното си време обича да ги рисува. Играе баскетбол, бокс и футбол. Любознателна, весела и позитивна. Обича да чете и да пътува, като според нея двете са един вид синоними.

Мъжката зона